Billiga språkresor
Letar du efter tips på billiga språkkurser så har du kommit rätt!
Du kan inte läsa en gratis språkkurs med oss, men vi samarbetar med många språkskolor över hela världen som har mycket bra priser. Vi har också en bästa-pris-garanti: Om du hittar en annan svensk arrangör som erbjuder samma språkkurs till ett lägre pris, ger vi dig detta pris och dessutom en extra rabatt på 100 kr.
I tabellen här på sidan rankar vi de av våra språkskolor som har bäst pris på språkkurserna i olika språk/länder
Observera att vilken skola som har bäst pris kan variera beroende på hur många veckor och när på året du läser. En skola som har bra pris på kurs + boende kan också vara dyrare än andra om du bara jämför priset på språkkursen.
Det är mycket du kan göra själv för att hålla nere kostnaderna och hitta andra sätt att finansiera språkresan. Läs våra råd och tips nedan!
Vi har också gjort en särskild sida du du får fler tips på de språkskolor där du klarar dig bäst på studiemedel från CSN.
Välj en billig språkkurs
Skolornas kurspriser beror mycket på hur många språklektioner per vecka som ingår, hur stora klasserna är och om lektionerna är t.ex. 45 eller 60 minuter långa. När du jämför priserna på våra skolor är detta fakta som du lätt kan jämföra på vår hemsida.
En del skolor erbjuder eftermiddagslektioner som alternativ till förmiddagslektioner. Eftermiddagslektioner är ofta billigare än förmiddagslektioner därför att fler vill läsa på förmiddagen.
Om du har möjlighet att planera din språkresa tidsmässigt kan du tjäna på att undvika högsäsong. Vissa skolor har ett tillägg på språkkursen och/eller boendet under t.ex. sommaren. Under högsäsong är det ofta också lite större klasser i genomsnitt, även om den maximala klasstorleken är densamma hela året.
Utnyttja Avistas specialerbjudanden
Tillsammans med våra skolor tar vi regelbundet fram erbjudanden som gör din språkresa billigare! Det kan t.ex. vara att du får 4 veckors språkkurs men bara betalar för 3, eller en boka-tidigt rabatt. Du ser alla våra aktuella erbjudanden under Nyheter.
Välj en kursort med bra priser
Det är ganska naturligt att en språkresa till en storstad som Paris kan bli dyrare än om du studerar i en mindre stad som Annecy eller Toulouse.
Det är inte alltid språkkursen som är dyrare, men boende, levnadskostnader och transporter gör oftast vistelsen mer kostsam i en storstad. I en medelstor stad som Bristol i England bor du på gångavstånd till skolan, medan du i London måste betala ganska dyrt för ett månadskort.
Sedan kan det förstås finnas andra lockelser med storstäder, men det är bra att vara medveten om de val man gör.
Välj ett billigt boende med självhushåll
När vi valt språkskolor utomlands att samarbeta med har bra och prisvärda boenden varit viktigt för oss. Ett populärt alternativ som många skolor erbjuder är att dela lägenhet med andra studenter. Då har man sitt eget rum och delar kök, badrum och toalett. Det är ett billigt och trevligt sätt att bo och du kan hålla nere kostnaderna genom att köpa och laga din egen mat.
Du kan också boka bara språkkursen med oss och leta boende på egen hand eller genom sajter som booking.com eller airbnb. Ibland finns också möjlighet att boka boende bara för de första veckorna och sedan ordna eget boende för den resterande tiden när du är på plats. Tänk då på att inte boka boende för långt från skolan och kontrollera först att boendet ligger i ett ”bra” område.
Har du släktingar eller vänner du kan bo hos är det naturligtvis ett extra plus!
Spara pengar på resan
Väljer du att studera i Europa kan du ibland spara pengar genom att boka resan med ett lågprisbolag. Det är i vilket fall värt att jämföra priser. Skulle resan vara betydligt billigare om du reser en annan dag, kan vi ibland boka extranätter genom skolan.
Utanför Europa är det ännu viktigare att jämföra priser, gärna över en längre tidsperiod. Men vänta inte för länge med bokningen, ofta går priserna upp de sista veckorna före avresan. Vi rekommenderar t.ex. sajten skyscanner.com, där du även kan lägga in prisbevakningar.
Läs mer om resan till språkkursen utomlands och vårt bidrag till klimatet!
OBS! Köp inte din resa innan vi bekräftat att du fått plats på språkkurs och boende.
Arbeta under språkresan
I England, Frankrike, Tyskland, Österrike, Kanada, Nya Zeeland och Australien erbjuder vi betalt arbete utan eller i kombination med en språkkurs.
Inom EU har du som svensk medborgare rätt att arbeta utan särskilt tillstånd. Läser du en språkkurs på dagarna kan du t.ex. arbeta eftermiddagar, kvällar och helger.
Utanför Europa är reglerna olika. Läser du en längre språkkurs och har ett studentvisum kan du t.ex. i Australien och på Nya Zealand arbeta i upp till 20 timmar per vecka. I USA har du däremot inte alls rätt att ta ett betalt arbete, även om du har ett studentvisum.
Vi avråder från att du gör en ekonomisk kalkyl som innebär att du måste arbeta för att klara dig ekonomiskt under språkkursen, eftersom det aldrig är helt säkert att du kommer att hitta ett jobb. I många länder är det dock ganska lätt att få arbete inom service, bar och restaurang.
I engelsktalande länder kan det vara lättare att snabbt få jobb. I andra länder kan språket vara ett hinder tills du fått upp en viss nivå på t.ex. spanskan eller franskan.
Sök studiemedel
De flesta av våra språkkurser berättigar till studiemedel från CSN. I de flesta länder har vi språkkurser där du klarar dig på de belopp du kan låna från CSN. Här kan du läsa mer om studiemedel för språkkurser och räkna ut hur mycket du kan låna.
Även om du arbetat och tjänat ihop egna pengar för att betala språkresan kan du vinna på att ta ut det belopp som du får av CSN som bidrag och som du inte behöver betala tillbaks.
Sök stipendier för språkkurser
Det finns hur många stipendier som helst att söka! Problemet är bara att hitta just de stipendier som du har störst chans att få.
Läser du på en skola kan du höra dig för om de känner till några stipendier som är specifika för den skolan eller kommunen. På mindre orter/städer kan det också finnas allmänna stipendier som inte har så många sökande. Hör dig för hos kommunen!
Om du inte vill göra allt jobb själv med att söka stipendier finns det stipendiekonsulter att anlita och flera sajter som beskriver hur du gör och hur du kan formulera en ansökan. Det räcker med att du söker på ”Stipendier” på internet för att du ska få många bra träffar.
En stipendiekonsult arbetar ofta så att du fyller i uppgifter om dig själv och vad du söker stipendium för. Du får sedan en uppgift om hur många stipendier som matchar din profil. Så långt är det gratis. Om du vill ha uppgift om vilka stipendierna är betalar du en avgift på ett par hundra kronor. De stipendiekonsulter vi har hört talas om har vi fått positiva omdömen om.
Även för dig som arbetar i ett företag eller i skolvärlden finns många stipendier att söka. Flera större och medelstora företag i Sverige har stipendiefonder för sina anställda. De kan täcka alla kostnader eller delar av dem. Hör dig för hos personalavdelningen!
För lärare och annan skolpersonal finns ett mycket generöst stipendieprogram finansierat av EU. Vi beskriver programmet, som heter ”Erasmus+ mobilitet skola”, här.
Våra språkkurser med bäst pris
Franska i Frankrike
Nice – Azurlingua
Montpellier – ILA
Paris – Accord
Spanska i Spanien
Alicante – Proyecto Español
Barcelona – Linguaschools
San Sebastian – Lacunza
Valencia – Españolé
Spanska i Sydamerika
Peru – Amauta
Argentina – Expanish
Italienska i Italien
Florens – Leonardo da Vinci
Milano – Leonardo da Vinci
Rom – Leonardo da Vinci
Tyska i Tyskland
Regensburg – Horizonte
Berlin – GLS
Hamburg – Colón
Engelska i England
London – Bayswater College
Bristol – ELC (intensivkurs)
Engelska på Malta
Malta – IELS
Engelska i världen
USA – Ft Lauderdale – TLA
Australien – Sydney – ELC
Australien – Melbourne – Discover English
Kanada – Montreal – EC
5 skäl att välja AVISTA
Språkresor med kvalitet • Enkelt, tryggt och prisvärt • 30 års erfarenhet • Stort utbud och personlig service • Prisgaranti
Tillbaka till toppen