- Skolan
- Språkkurser
- Startdatum
- Boende
- Inspiration
- Priser/Visum
Språkkurser i arabiska i Rabat, Marocko
Studera arabiska med Avista Språkresor
Skolan ligger i centrum av Rabat, i stadsdelen Agdla, med närhet till affärer, restauranger, det kungliga slottet samt tågstationen. Skolbyggnaden inrymmer 14 klassrum och bibliotek fördelat på fyra våningar. I skolans restaurang finns ett enkelt utbud där dagens lunch ofta är en marockansk specialitet. På skolan finns wifi. Skolans residens ligger även i samma byggnad.
Skolan har i genomsnitt 80-120 studenter från Europa, USA, Australien, Japan och Sydafrika. De entusiastiska lärarna är erfarna i sitt yrke och garanterar dig kvalitativ undervisning i antingen standard arabiska (SA) eller marockansk arabiska (MA), på allt från nybörjarnivå till avancerad.
Vid sidan av språkkursen arrangeras ett fritidsprogram med aktiviteter som är inkluderade eller till självkostnadspris. Det kan vara:
Lokala besök: Vanligtvis ingår varje vecka besök av sevärdheter i Rabat.
Temaklubbar: skolan har flera klubbar som möts regelbundet kring olika teman som bio, media, matlagning och kaligrafi.
Fester och gästföreläsningar: ”haflas” är motsvarigheten till ”party” och arrangeras emellanåt, liksom musikkvällar och gästföreläsningar kring arabisk och marockansk kultur, historia och livsstil.
Utflykter: skolan erbjuder prisvärda helgutflykter till bl.a. Chefchaouen, Fes och Meknes, marockanska Saharaöknen och Atlasbergen.
Du kan läsa mer om staden Rabat som kursort här.
Andra har också sökt på
Hur lätt är det att lära sig arabiska?
Studiemedel
Svar på frågor
Nyheter & erbjudanden
“Bäst information & trevligt bemötande. Bra priser och det kändes som ni hade väldigt bra kontakt med skolan!”
Tillbaka till toppen
Språkkurser
Normal- intensiv- och terminskurs
- 20 eller 30 lektioner à 60 minuter per vecka
- Valfri kurslängd, 2-24 veckor
- Vanligtvis 10 deltagare per grupp
- Undervisningen sker i regel på förmiddagar. Deltagare som valt 30 lektioner per vecka läser både för- och eftermiddagar
- En nivå är på 4 veckor och börjar vid samma datum som nybörjardatumen, se nedan.
Undervisningen sker måndag till fredag. Om färre än tre elever befinner sig på samma förkunskapsnivå förbehåller sig skolan rätten att reducera antalet lektionstimmar till 50 %. Kursplan och kurskostnader förändras dock inte.
På nybörjarnivå förekommer en del engelska i undervisningen (så lite som möjligt) men från medelnivå och uppåt sker all undervisning endast på arabiska.
- Språkkursen
- Studiemedel
- Examina & Kursintyg
Våra språkkurser
Vi tar emot anmälningar löpande och har inget sista anmälningsdatum. Det är naturligtvis en fördel att boka sig så tidigt som möjligt, men även om du är sent ute gör vi allt vi kan för att hjälpa dig.
Före kursstart eller första kursdagen sker ett språktest för att avgöra kursdeltagarnas förkunskaper. Efter testet placeras deltagarna i lämplig undervisningsgrupp. Fungerar inte gruppindelningen bra, finns det alltid möjlighet att diskutera ett byte.
Vanligen krävs inga särskilda förkunskaper i språket. Kurserna är öppna för alla, från nybörjare till avancerade. För nybörjare kan vissa restriktioner finnas beträffande startdatum.
Även om du är nybörjare får du räkna med att all undervisning sker på det inhemska språket. I skolans reception talas det alltid andra språk och du har möjlighet att få hjälp på t.ex. engelska.
Alla våra språkresor är internationella, öppna för deltagare från hela världen.
Andelen svenskar på skolorna varierar. Det är få skolor där andelen svenskar är högre än 10%. Många gånger är det endast några få svenskar på samma kurs som du.
Vi erbjuder språkkurser för alla åldrar: ungdomskurser, vuxenkurser och 50+ kurser. ”Vuxenkurserna” har vanligen en minimiålder på 16-18 år. På dessa språkkurser brukar deltagare i åldern 17-25 (30) år dominera. Även äldre deltagare är vanligt på de flesta kursorter. Är åldersfördelningen viktig för dig kan du fråga oss hur det brukar vara på en viss kursort.
På alla skolor får du ett intyg i slutet av språkkursen, ofta också med betyg. Efter alla längre kurser finns möjlighet att avlägga prov för särskilda språkdiplom.
Läs mer om dessa och andra ämnen under Svar på vanliga frågor.
Studiemedel för språkkurser
Nästan alla våra språkkurser och längre utbildningar berättigar till studiemedel från CSN. Vi har markerat dessa kurser med en CSN-symbol. Vi hjälper dig med att ta fram alla intyg och formulär som CSN behöver från skolan för att bevilja din ansökan.
Studiemedel består av bidrag och lån för att betala ditt uppehälle (boende, mat, nöjen, mm) och hela eller delar av kursavgiften.
Det viktigaste om studiemedel för språkkurser utomlands
• Studierna måste omfatta minst 3 veckor för språkkurser i Europa och minst 13 veckor utanför Europa.
• Du kan låna max 1.881 kr per vecka till kursavgiften.
• Du kan även låna till kostnaderna för boende och uppehälle, resa och försäkring. Här kan du göra en kalkyl över hur mycket du kan låna för en språkkurs utomlands (sidan öppnas i en ny flik).
• Du kan läsa en språkkurs utomlands och ha hela rätten till studiemedel för högskolestudier kvar.
• Du behöver inte ha slutbetyg från gymnasiet för att söka studiemedel för en språkkurs.
• På de flesta språkskolor kan du ansöka om studiemedel för språkstudier först från och med den 1 juli det år du fyller 20 år. Det finns dock några undantag, kontakta oss. Det finns också andra program som är öppna för dig som inte ännu fyllt 20 år och där du kan söka studiemedel, t.ex. om du läser en termin eller ett läsår på college i USA.
→ Du kan läsa mer om studiemedel för språkkurser utomlands här.
→ Se också listan på våra språkskolor med bäst pris, där dina studiemedel räcker längst.
Examina & Kursintyg
På alla våra språkkurser ges ett intyg i slutet av kursen. Du har vanligen också möjlighet att avlägga skolans egen examen i språket. I många länder finns även nationellt erkända diplom som du kan förbereda på våra skolor. Det mest kända är Cambridge University Examinations, som finns i den engelsktalande världen.
Att ta en språkexamen har många fördelar. Förutom att ge dig ett bevis på din nivå och vad du lärt dig, får du en målsättning och extra motivation under kurstiden. Med en erkänd språkexamen får du också ett intyg som kan vara ett värdefullt komplement när du söker arbete och i andra sammanhang.
Ibland är skolornas egna examina kostnadsfria, ibland tar man ut en avgift. Att få ett kursintyg efter avslutad språkkurs är alltid kostnadsfritt.
Läs mer om examina i olika språk (öppnas i nytt fönster)
Kolla din språknivå
De flesta skolor i Sverige och utomlands använder sig av en gemensam språkskala A1-C2 för att bedöma språkkunskaper och nivåer på språkkurserna.
På undersidan Språknivåskalor kan du jämföra dina nuvarande språkkunskaper med Europarådets språkskala, olika examina och svenska skolans kursplaner (länken öppnas i nytt fönster).
Tillbaka till toppen
Startdatum
Startdatum och lovdagar 2024:
Kurser startar på följande datum: 8/1*, 22/1, 5/2*, 19/2, 4/3*, 18/3, 1/4*, 15/4, 29/4*, 13/5, 27/5*, 10/6, 24/6*, 8/7, 22/7*, 5/8, 19/8*, 2/9, 16/9*, 30/9, 14/10*, 28/10, 11/11*, 25/11, 9/12* och 23/12.
*Startdatum även för nybörjare. Skolan rekommenderar även dessa datum vid längre kurser för att inte börja i mitten av en kursperiod som är på 4 veckor.
Lovdagar: 1/1, 11/1, 10/4-11/4*, 1/5, 16/6-17/6*, 7/7*, 14/8, 20/8-21/8, 15/9-16/9*, 6/11 samt 18/11 2024. Lovdagar markerade med * kan ändras, kontakta oss för information. *Dates based on the Hijri Calendar and may vary by one or two days based on actual moon sighting.
Kurser startar på följande datum: 2/1, 16/1*, 30/1, 13/2*, 27/2, 13/3*, 27/3, 10/4*, 24/4, 8/5*, 22/5, 5/6*, 19/6, 3/7*, 17/7, 31/7*, 14/8, 28/8*, 11/9, 25/9*, 9/10, 23/10*, 6/11, 20/11*, 4/12, 18/12*.
*Startdatum även för nybörjare. Skolan rekommenderar även dessa datum vid längre kurser för att inte börja i mitten av en kursperiod som är på 4 veckor.
Lovdagar: 1/1, 11/1, 22/4*, 23/4*, 1/5, 29/6*, 30/6*, 19/7*, 14/8, 20/8, 21/8, 27/9*, 28/9*, 6/11 samt 18/11 2023. Lovdagar markerade med * kan ändras, kontakta oss för information. *Dates based on the Hijri Calendar and may vary by one or two days based on actual moon sighting.
Tillbaka till toppen
Boende
Familj
Du bor vanligen som ensam utländsk student hos en marockansk familj i enkelrum med tillgång till delat badrum. Halvpension (frukost och middag) ingår. I vissa fall finns möjlighet för gifta par att bo tillsammans i ett dubbelrum. Vissa familjer har wifi men skolan garanterar det inte.
Ankomst söndag samt avresa lördag. Om du ankommer efter klockan 20:00 på söndagen har du endast möjlighet att få tillgång till ditt boende om du bokar skolans transfer i annat fall måste boka första natten på egen hand på ett hotell.
De flesta familjer bor 3-10 km från skolan och du tar dig enklast dit med buss eller taxi.
Residens Ibn Khattab
I samma byggnad som skolan ligger skolans residens Ibn Khattab.
Du bor i enkel- eller dubbelrum och har tillgång till delat kök och badrum. Killar och tjejer bor på olika våningsplan. Standarden är enkel men korrekt. AC och wifi. Frukost ingår måndag-söndag och serveras på skolans restaurang.
Ankomst söndag samt avresa lördag.
Om du ankommer efter klockan 20:00 på söndagen har du endast möjlighet att få tillgång till ditt boende om du bokar skolans transfer i annat fall måste boka första natten på egen hand på ett hotell.
Studio
Skolan erbjuder även boende i studio eller lägenhet för 1-2 personer, med egna kokmöjligheter, AC och wifi. Frukost ingår måndag till fredag på skolan innan lektionerna börjar.
Boendet är i första hand tänkt för längre vistelser men om plats finns kan detta boende även bokas för kortare perioder än 4 veckor. 2 personer som delar en studio måste vara av samma kön eller ett gift par. Studioboendet har vanligtvis 2 separata sängar.
Ankomst söndag samt avresa lördag. Om du ankommer efter klockan 20:00 på söndagen har du endast möjlighet att få tillgång till ditt boende om du bokar skolans transfer i annat fall måste boka första natten på egen hand på ett hotell.
Avståndet till skolan är från gångavstånd till 10-15 minuter med buss eller taxi.
- Boende
Vanliga frågor om boende
På alla våra kursorter hjälper vi till att boka boende. Ordnar du eget boende kan vi alltid ge dig ett pris på enbart kurs.
I de flesta boenden är ankomstdagen söndag före kursens start och avresedagen lördag efter kursens slut, men det finns många undantag. Du får information med vår bekräftelse.
Du har alltid möjlighet att fråga oss om att boka extranätter men det är inget vi kan garantera.
Boende i familj
Om du bor i familj bor du som ensam svensk. Endast om skolan inte finner andra lämpliga alternativ kan det i undantagsfall inträffa att två svenskar placeras tillsammans. Givetvis får du också bo med en kamrat om du begär det. Ni kan också ha önskemål om att bo nära varandra.
Att bo i familj innebär ibland en familj med barn i varierande ålder. Men det är lika vanligt med ett äldre par eller en ensamstående dam med gott om utrymme och lust att prata!
Måltiderna i familj: Frukostpension innebär att endast frukosten är inkluderad. I halvpension ingår en måltid till, vanligen middag. Helpension inkluderar alla måltider. Lunchen består ofta av ett lunchpaket som medtas till skolan.
Bor du i familj kan du inte räkna med att kunna använda köket för egen matlagning, mer än om det anges i vår beskrivning av boendet eller om värden erbjuder dig det.
Självständigt boende
Många vill ha ett mer självständigt boende än i familj. Därför har vi särskilt valt ut många skolor som erbjuder delad lägenhet, studenthem eller skolans residens. På en del kursorter erbjuder vi även lägenhetshotell eller hus.
Att bo i delad lägenhet med andra studenter är ett populärt och prisvärt alternativ som bäst passar "unga vuxna". Du väljer eget eller delat rum och delar gemensamma ytor som kök och badrum.
Bor du i lägenhet eller annan inkvartering försöker skolorna göra en så bra blandning av nationaliteter och åldersgrupper som möjligt.
Tillbaka till toppen
Inspiration
Bildgalleri
Skolvideo
Reseberättelser
Yes!
Tillbaka till toppen
Priser
Normalkurs/ | Endast | Kurs + familj | Kurs + studio | Kurs + residens | |
Terminskurs | kurs | enkelrum | dubbelrum | enkelrum | |
2 veckor | 4 820 | 8 150 | 10 470 | 7 735 | 8 865 |
3 veckor | 6 545 | 11 605 | 15 055 | 10 950 | 12 675 |
4 veckor | 8 390 | 15 115 | 19 755 | 14 280 | 16 540 |
6 veckor | 12 375 | 22 490 | 29 395 | 21 180 | 24 635 |
8 veckor | 16 540 | 30 050 | 39 270 | 28 320 | 32 905 |
10 veckor | 20 705 | 37 605 | 49 145 | 35 460 | 41 175 |
13 veckor | 26 895 | 48 850 | 63 845 | 46 055 | 53 490 |
16 veckor | 33 140 | 60 155 | 78 600 | 56 705 | 65 865 |
20 veckor | 41 410 | 75 210 | 98 295 | 70 925 | 82 350 |
Tillägg/Tillval | ||
pris i kr/vecka | ||
Tillägg för intensivkurs: | 630 | |
Normalkurs/ | Endast | Kurs + familj | Kurs + studio | Kurs + residens | |
Terminskurs | kurs | enkelrum | dubbelrum | enkelrum | |
2 veckor | 4 150 | 7 035 | 9 300 | 6 830 | 7 860 |
3 veckor | 5 735 | 10 065 | 13 460 | 9 755 | 11 300 |
4 veckor | 7 325 | 13 090 | 17 625 | 12 680 | 14 740 |
6 veckor | 10 790 | 19 440 | 26 240 | 18 825 | 21 915 |
8 veckor | 14 385 | 25 920 | 34 985 | 25 095 | 29 215 |
10 veckor | 17 985 | 32 405 | 43 735 | 31 375 | 36 525 |
13 veckor | 23 375 | 42 120 | 56 850 | 40 785 | 47 480 |
16 veckor | 28 775 | 51 845 | 69 975 | 50 195 | 58 435 |
20 veckor | 35 970 | 64 810 | 87 470 | 62 750 | 73 050 |
Tillägg/Tillval | ||
pris i kr/vecka | ||
Tillägg för intensivkurs: | 670 | |
Visuminformation
Svenska medborgare behöver inget visum för inresa till Marocko och kan vistas i landet i upp till tre månader. Om du ska gå en längre språkkurs, eller på plats funderar på att förlänga kurstiden, kontakta oss för information.
Du får mer information om visum när du har bokat dig.
Tillbaka till toppen